Antti Kivelä Keskeltä ja edestä

Kaikille eivät yhteiset päätökset sovi

Suomen Keskusta r.p. toimii niin kuin muutkin puolueet Suomessa lakien ja sääntöjensä mukaan.  Viimeksi Keskustan ylin päättävä elin, puoluekokous, kokoontui kesäkuussa 2016 Seinäjoella. Paikalla olleena muistan hyvän yhteishengen, keskustalaiseen perinteeseen kuuluvaan puheoikeuteen nojaavat värikkäätkin puheenvuorot. Kaikki päätökset tehtiin puolueen sääntöjen mukaan. Puolueen linjaan ja henkilövalintoihin jokainen virallinen kokousedustaja sai äänensä kuuluviin. Demokratiaan kuuluu se, että enemmistön kanta ratkaisee. Sami Kilpeläinen oli viiden puoluesihteeriehdokkaan joukossa viides. Se oli keskustan järjestöväen kanta.

Nykyinen kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen on ottanut missiokseen keskustan parjaamisen. Jostain syystä tuo puolueen enemmistö on Kilpeläisen mukaan väärässä ja "hampaatonta". Kilpeläinen puhuu keskustassa olevan "keskustaliberaaleja pikkumaisia poiittisia broilereita" jotka eivät ole "oikeissa töissä". Kilpeläisen mielestä keskustalainen ministeri "toimii törkeästi".  Sekin on väärin että keskusta ajaa "translakia ja homoliittoja".

Puolueeni jäsenten enemmistön, ministereiden ja kansanedustajien haukkumisen vielä jotenkin kuuntelee, mutta minun kohdallani raja menee siinä että Kilpeläinen leimaa seksuaalivähemmistöt kelpaamattomiksi keskustan puolustettavaksi. Juuri "kilpeläisten" vuoksi olen translain ja tasa-arvoisen avioliittolain kannalla.

Tavallisella suomalaisella järjellä on vaikea ymmärtää puolueen puheenjohtajan esiintyvän toisen puolueen puoluevaltuuston jäsenenä. Selkärankaisena arvojensa puolustajana Kilpeläinen varmasti osaa itse päättää mihin puolueeseen kuuluu ja mihin ei.  Muistutan kuitenkin että Suomen Keskusta r.p. sääntöjen mukaan perusyhdistyksen (paikallisyhdistyksen) jäsen ei saa kuulua muuhun puolueeseen. Nämäkin säännöt on yhdessä puoluekokouksessa hyväksytty, ja jos yhteiset säännöt eivät omaan mieleen sovi, on paras etsiä muuta seuraa.

 

Antti Kivelä

Suomen Keskusta r.p. puoluevaltuuston puheenjohtaja

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Tavalisella suomalaisella järjellä ihmettelen ihan kaikkea nykykeskustan toimintaa, mitä on jälelä inhimillisestä, monipuolisesta ja sosiaalisesta alkiolaisuuesta.

Toimituksen poiminnat